Komplekti kuuluvad neli raamatut + kingitus "Maitsvad kingitused aiast ja metsast"
Eesti hoidised ja toidud õuntest
Sellese raamatusse on kogutud lihtsad, igale perenaisele jõukohased hoidisteretseptid, mille on koostanud Põltsamaa Ametikooli, Pärnumaa Kutsehariduskeskuse ja Vana-Vigala Tehnika- ja teeninduskooli kokaeriala õppejõud ning mis on kokaeriala õpilaste poolt läbi katsetatud ja oma headuses kinnitust leidnud.
Kodumaised õunad annavad jõudu kogu pikaks talveks, olgu siis moosiks keedetuna, kompotiks tehtuna või lihtsalt kuivatatuna. Õunad purki!
Eesti hoidised ja toidud metsamarjadest
Sellese raamatusse on kogutud lihtsad, igale perenaisele jõukohased hoidisteretseptid, mille on koostanud Põltsamaa Ametikooli, Pärnumaa Kutsehariduskeskuse ja Vana-Vigala Tehnika- ja teeninduskooli kokaeriala õppejõud ning mis on kokaeriala õpilaste poolt läbi katsetatud ja oma headuses kinnitust leidnud.
Metsamarjad purki!
Hoidiste etiketid ja retseptid. Puuviljad ja marjad
Iga inimene peab kõige meelepärasemaks ja paremaks toiduks oma maal kasvanud toiduaineid. Eestimaalane on harjunud varuma talveks toidulisa koduaiast ja metsast. Koduaiast ja metsast korjatud puuviljad ja marjad on värsked ja pakatavad inimorganismile kasulikest vitamiinidest ning mineraalainetest. Üks tavapärasemaid mooduseid varuda meie pikaks külmaks talveks meelepäraseid maiuseid on moosikeetmine ja kompotitegemine. See raamat pakubki lihtsaid ja igale perenaisele jõukohaseid hoidisteretsepte, mille on koostanud Põltsamaa Ametikooli, Pärnumaa Kutsehariduskeskuse ja Vana-Vigala Tehnika- ja Teeninduskooli kokaeriala õppejõud.
Raamatus on ka 128 nägusat etiketti moosi- ja kompotipurkidele kleepimiseks.
Eesti gluteeni- või laktoosivabad toidud
“Eesti gluteeni- või laktoosivabad toidud” on Eesti ametikoolide toiduasjatundjate poolt koostatud käepärane teejuht, mis aitab nii pere menüü kui ka ostukorvi planeerimisel ka peredes, kus on probleeme toidutalumatusega.
Toidutalumatus tekitab mitmesuguse raskusastmega tervisehäireid. Sellise ülitundlikkuse põhjuseks on tavaliselt mõne toiduaine seedimiseks vajaliku ensüümi puudumine. Peamiselt ilmneb talumatus gluteeni või laktoosi suhtes.
Laktoositalumatuse ehk hüpolaktaasia põhjuseks on inimorganismi võimetus toota piisaval hulgal laktaasi – ensüümi, mis lõhustab piimasuhkrut ehk laktoosi. Haiguse raskusastmest olenevalt peab vähendama oma toidus sisalduva laktoosi hulka. Selles raamatus on ära toodud 23 laktoosivaba toidu retsepti.
Gluteenanteropaatia ehk tsöliaakia on päriliku eelsoodumusega haigus, mille vallandab nisust, rukkist ja odrast valmistatud toit. Kaerast valmistatud toit arvatakse olevat tsöliaakiahaigetele suhteliselt ohutu. Haruharva esineb tsöliaakiat neil inimestel, kelle põhitoiduks on riis või mais. Raamatus leidub 50 gluteenivaba toidu retsepti.
Valmistades toite selles raamatus esitatud retseptide järgi on gluteeni- või laktoositalumatusega inimestel võimalik oma toidusedelit rikastada ja nautida nii erinevaid eelroogasid, suppe, põhiroogasid, magustoite, küpsetisi kui ka jooke.
Head katsetamist!
Maitsvad kingitused aiast ja metsast
Maitsvate hoidiste retseptid pärinevad meie ja lõunanaabrite põlvest põlve pärandatud retseptivaramust, on heas kooskõlas meie traditsioonidega ja pakuvad toredat lisa igaühe parimatele perekonnaretseptidele:
• pähklid, mandlid ja marjad šokolaadis
• mõnusad maiustused meega
• marja marmelaadid ja õunapastilaa
• krõbedad küpsised ja piparkoogid
• jõhvikakommid tuhksuhkrus ja šokolaadis
• kuivatatud puuviljad, aia- ja metsamarjad
• kurgimoos tikritega ja teised vürtsikad ampsud
• pirnid viina ja maasikad šampanjaga